Tarih: Pts 10 Kas 2008 01:50 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
Grup Ayna
Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren'in dostlukları üniversite yıllarına dayanmaktadır. Cemil Özeren Bodrum'da kendi rock ağırlıklı grubu ile müzik çalışmalarını sürdürmekteydi... Erhan Güleryüz ise "Güller Açtı" ve "Garibim" adlı solo albümlerinden sonra grup kurma planını aktif hale getirmek istiyordu... Erhan Güleryüz Cemil Özeren'e kaset teklifinde bulundu. Bu teklife ilk başta inanamayan Özeren, Güleryüz'ün teklifiyle İstanbul'a geldi. Güleryüz'ün repertuarını gördükten sonra arkadaşının teklifini kabul etti ve Ayna Grubu'nun temelleri de böylece atılmış oldu. 1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan grubumuz, 'Ceylan' isimli parçası ile büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini koruyan Ayna, gördüğü ilgiyi devam ettirdi. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock ve zaman zaman hicaz motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurt çapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan grup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Ayna Grubu, Cumhuriyetimiz'in 75'inci yılı kutlamalarında Başbakanlık tarafından özel olarak görevlendirildi. Bugüne kadar ki en kapsamlı Güneydoğu turnesini tamamlayan grup; Çankırı, Çorum, Gümüşhane, Kars, Erzincan, Bitlis, Hakkari, Bingöl, Elazığ, Mardin, Midyat, Kahramanmaraş, Şırnak, Cizre, Urfa, Siirt, Afşin, Elbistan ve Ağrı'nın da aralarında yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun birçok yerinde konser verdi. Karadeniz'deki il ve ilçelerde turnesine devam eden grubumuz, Türkiye'yi dolaştıktan sonra dünya turnesine çıktı.
ERHAN GÜLERYÜZ İstanbul Çekmece doğumlu. Müziğe ortaokul yıllarında davul çalarak başlar. Lisede gitarla tanışır. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünde okurken Hard rock grupları kurar. Üniversiteden sonra Mesleğiyle ilgili işler yapmaya çalışır fakat aklı hep müziktedir. "Takım elbise ve kravat bana uymadı" deyip müzik hayatına atılır. Ayna grubu ile Türkiye’nin 80 ilinde konser turnelerine katıldı. Birçok sanatçıya beste ve söz verdi. Rüzgar Yapım bünyesinde Ayna grubunun yanı sıra müzik hayatına aranjörlük ve yapımcılık çalışmaları ile de devam etmektedir.
CAN GÜNEY 1971 İstanbul doğumlu olan Can Güney 17 yıldır sürdürdüğü müzik yaşantısını, ilk solo albümüyle pekiştirdi.
Ayna grubunun kurucuları arasında yer alan Can Güney, grupla birlikte 4 albüm ve 500 den fazla konserde elektro gitarıyla eşlik etti. Daha önce bir çok ünlü müzisyene gitarıyla eşlik eden Can Güney kendi solo albümünde beste ve yorumcu kimliğiyle dikkatleri çekiyor. Albümünde 6 parçanın bestesi kendisine ait olan Can Güney yeni grubu "Can Güney ve Adaşlar"ı 20 Mart 2003 de kurdu. Grubun isim babalığını üstlenen ve kendisine her konuda destek olduğunu her fırsatta dile getiren yılların eskitemediği Ersen Dadaşlar, "Can Güney modern çağın en güçlü rockçısı olacaktır" dedi. Zeynep Talu'nun ilk kez vokal yaptığı albümde bir, dikkat çeken önemli olayda, Erkin Koray'ın albümünde "Gönül Salıncağı" adlı eserde çalmış olduğu bongoları tam 35 yıl aradan sonra tekrardan Can Güney'i kırmayarak stüdyoda bongoları çalan yılların tecrübesi Sayın İlkin Dinletir'in performansıdır. Bireysel (Anadolu rock formatlı) sahne çalışmalarında da bulunan Can GÜNEY, Erhan Güleryüz ile süresiz gönül birliği içerisinde ayna grubundaki çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.
ORÇUN ÇOLAK 03.05.1977 İstanbul’da doğdu. Müziğe ne zaman başladığını hatırlamıyor. Neden müzik onuda bilmiyor. 7 senedir ayna gurubuyla birlikte CAN ERGENLER --------------- FERDA ORÇUN ACA Müzik hayatına 16 yaşında Ayna grubunun enstrümanlarını taşıyarak başladı.. Ayna grubuna profesyonel anlamda Denizden Geliyoruz albümünde dahil oldu...
Ayna Albümleri
Gittiğin Yağmurla Gel (1996) 6 Haziran
Ceylan Remixes (1997) 6 Ocak
Dön Bak Aynaya (1998) 20 Haziran
Şarkılar - Türküler (1999) 4 Haziran
Çayımın Şekeri (2000) 25 Haziran
Bostancı Durağı (2002) 17 Mayıs
Denizden Geliyoruz (2004) 22 Haziran
Ayna Buğusu (2005) 22 Haziran
Nefes (2006) 22 Mayıs
Tarih: Pts 10 Kas 2008 02:11 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
Bende Farklı Bir Yeri Olan "Çayımın Şekeri"
İlkokulda olduğumuz zamanlardı . . .O zamanlar Stormrage ile bayağı hoşumuza giden bir şarkı vardı.Karar vermiştik,bu şarkıyı ezberleyip müzik dersinde tahtaya çıkıp söyleyecektik.Televizyonun karşısına geçip Kral Tv de bu şarkının çıkmasını beklediğimi hatırlıyorum.Tekrar tekrar izlemiştik(:
Ve o gün geldi çattı birbirimize verdiğimiz cesaretle çıktık ve şarkımızı söyledik. . .Belki başkaları için küçük ama o küçük yürekler için büyük birşeydi bu olay(:
Herneyse Ayna grubuna bu ve bunun gibi olan diğer güzel parçaları için teşekkürler(:
Tarih: Pts 10 Kas 2008 12:58 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
Ozzy demiş ki:
İlkokulda olduğumuz zamanlardı . . .O zamanlar Stormrage ile bayağı hoşumuza giden bir şarkı vardı.Karar vermiştik,bu şarkıyı ezberleyip müzik dersinde tahtaya çıkıp söyleyecektik.Televizyonun karşısına geçip Kral Tv de bu şarkının çıkmasını beklediğimi hatırlıyorum.Tekrar tekrar izlemiştik(:
Ve o gün geldi çattı birbirimize verdiğimiz cesaretle çıktık ve şarkımızı söyledik. . .Belki başkaları için küçük ama o küçük yürekler için büyük birşeydi bu olay(:
Herneyse Ayna grubuna bu ve bunun gibi olan diğer güzel parçaları için teşekkürler(:
ben kaseti almıstım da rahat etmiştik..gerci az da kalmıstı ya.. =)
nedense cıkıp soyledigimiz kısım su an hayal meyal aklımda =) ufak tefek ayrıntılar var hafızamda kalan.. boyle arkamız donukken birden dönmek gibi filan =)
neyse ya..
tesekkurler Ozzy =) _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
Now, my blind eyes see what others can not...that sometimes the hand of fate must be forced!
Now go forth...unleash the tides of Doom...upon all those...who would oppose us.
Cinsiyet: Şehir: boşver gittiğim yer daha önemli... Ruh Hali:
Level : 52
Paylaşım: 6899 / 10781
64%
Güç:
0 / 5147
0%
Tecrübe: 251 / 291
86%
Tarih: Pts 10 Kas 2008 17:52 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
ayna'nın şarkılarının çoğunu severim ben. şarkı için de bu hoş anı için de teşekkürler(: _________________ gül ben gülünce sen de gül,hep benim yanımda ol,
koşalım birlikte yarınlara.anlat bana sevmeyi anlat,
elimden tut götür beni;gelecek güzel,mutlu günlere.
benimle oynar mısın benimle umutla ve neşeyle.
benimle oynar mısın benimle..
Tarih: Pts 10 Kas 2008 18:42 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
ben o kelin gözlerini gördüm! _________________ Marla’nın hayat felsefesi, bana söylediğine göre, ölmeye her an hazır oluşu.
Marla’nın hayatındaki trajedi ise ölmüyor oluşu.
[ aptalın aptal olduğunu bilmek ve ona göre davranmak kibir değildir ] (^^,)
Tarih: Çar 12 Kas 2008 17:57 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
Stormrage demiş ki:
Ozzy demiş ki:
ben kaseti almıstım da rahat etmiştik..gerci az da kalmıstı ya.. =)
nedense cıkıp soyledigimiz kısım su an hayal meyal aklımda =) ufak tefek ayrıntılar var hafızamda kalan.. boyle arkamız donukken birden dönmek gibi filan =)
neyse ya..
tesekkurler Ozzy =)
boyle arkamız donukken birden dönmek gibi filan =)
Hehe o ayrıntılar aklımda kalmamış sahneye çokta güzel ayak uydurmuşuz(:Çok güzel yapmıştık gerçekten.O günün bir fotosu bir videosu olsa ne de hoş olurdu ama(:
Tarih: Çar 07 Oca 2009 01:01 Mesaj konusu: Yılların Eskitemediği Grup: Ayna
Ozzy demiş ki:
O günün bir fotosu bir videosu olsa ne de hoş olurdu ama(:
cidden bir video hoş olurdu _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
Now, my blind eyes see what others can not...that sometimes the hand of fate must be forced!
Now go forth...unleash the tides of Doom...upon all those...who would oppose us.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız